I. Definitii si termeni

OPTIMUM MEDICAL - Societatea Comerciala Optimum Medical SRL, organizata in baza legii romane: Nr.R.C. J9/3/2015, RO33939378, Sediul social: Braila ,Jud. Braila, cod 810023, Str. Golesti, nr.44. SITE - Domeniul .ro/ www.optimum-medical.ro sau optimummedical.ro si subdomeniile acestuia, incluzand dar nelimitandu-se la site-ul public disponibil CONTINUT are urmatoarea definitie:

 1. Toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric(calculator, telefon, tableta, etc);
 2. Continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre Optimum Medical prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 3. Orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al Optimum Medical UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 4. Informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Optimum Medical intr-o anumita perioada;
 5. Informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Optimum Medical are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 6. Date referitoare la Optimum Medical, sau alte date privilegiate ale acesteia.

VANZATOR - OPTIMUM MEDICAL . UTILIZATOR - Persoana fizica sau Juridica care are acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre Optimum Medical si acesta. CLIENT - Persoana fizica sau Juridica care au acces la CONTINUT. CUMPARATOR – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda. CONT – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site. BUNURI SI SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat. CAMPANIE – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator. CONTRACT– reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului. REGULAMENT - prezentele Termeni si Conditii NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Optimum Medical intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Optimum Medical cu referire la informatiile continute de acesta. TRANZACTIE – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Optimum Medical, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare. GARANTIE COMERCIALA – suma convenita de comun acord intre VANZATOR si CUMPARATOR/CLIENT/UTILIZATOR pentru onorarea unei comenzi, achitata in avans de catre CUMPARATOR/CLIENT/UTILIZATOR si incasata de catre VANZATOR .Garantia comerciala este nerambursabila.

II. Conditii generale

GENERAL

 1. Regulamentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai Siteului/ Continutului de catre Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre Optimum Medical si acesta.
 2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului, implica aderarea Clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.
 3. Prin folosirea Siteului/ Continutului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Optimum Medical sau oricarui tert cu care Optimum Medical are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
 4. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Regulament.a. Acesta renunta la: accesul la serviciile oferite de Optimum Medical prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor si/sau comunicarilor din partea Optimum Medical de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea Optimum Medical. b. Optimum Medical va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
 5. Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta Regulamentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
 6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la punctul 4. acesta poate sa contacteze Optimum Medical, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la Optimum Medical destinate acestui scop.

CONTINUT

 1. Continutul, astfel cum este definit, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, cataloage, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Optimum Medical, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
 2. Utilizatorului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Optimum Medical, includerea oricarui continut in afara site-ului Optimum Medical, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Optimum Medical asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al Optimum Medical.
 3. Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Regulamentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Optimum Medical si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea Optimum Medical cu referire acel continut.
 4. Utilizatorul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale Regulamentului.
 5. In cazul in care Optimum Medical confera Utilizatorului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Optimum Medical pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
 6. Niciun continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Optimum Medical si/sau al angajatului Optimum Medical care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
 7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin Regulament sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

III. Conditii comerciale

DOCUMENTE COMERCIALE SI CONTRACTUALE

 1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
 2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
 3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
 4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
 5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind declaratia de conformitate emisa de catre Vanzator pentru Bunurile achizitionate.

POLITICA DE VANZARE ONLINE

 1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator. Pentru motive justificate Optimum Medical isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Optimum Medical. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Optimum Medical, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
 2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
 3. Optimum Medical poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
 4. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si nu includ T.V.A. 24%.
 5. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
 6. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

COMANDA

 1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.
 2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
 3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
 4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
 5. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza: pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs -> prin virament bancar;
 6. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute
 7. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:a. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere; b. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar; . c. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator; d. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente; e. furnizarea de Bunuri care necesita din partea Vanzatorului suplimentarea expresa a stocurilor, pentru onorarea comenzii, caz in care se solicita achitarea unei garantii comerciale nerambursabile.

FACTURARE – PLATA

 1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.optimum-medical.ro nu includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
 2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
 3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, prin atasarea facturii la colet sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
 4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

IV. Newsletter

 1. In momentul in care, Utilizatorul sau Clientul accepta Regulamentul (Termeni si Conditii), acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea Optimum Medical.
 2. Datele preluate de la Utilizator in scopul expedierii newslettere-lor, pot si vor fi folosite de catre Optimum Medical in limitele Politicii de confidentialitate.
 3. Renuntarea la primirea newslettere-lor de catre Utilizator sau Client se poate face in orice moment:a. Prin trimiterea unui e-mail cu subiectul “Dezabonare” la adresa contact@optimum-medical.ro. b. Prin contactarea Optimum Medical, conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
 4. Renuntarea la primirea newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru Regulament.
 5. Optimum Medical isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newsletter cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newsletter, fara nici un angajament ulterior din partea Optimum Medical, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.
 6. Optimum Medical nu va include in newsletter-ele transmise Utilizatorului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al Optimum Medical, la momentul expedierii newslettere-lor.

V. Politica de confidentialitate

 1. Optimum Medical colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP, serie si numar buletin), prin intermediul Site-ului, numai cu acordul voluntar al Utilizatorului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:a. validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta; b. rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta; c. pentru a asigura accesul acestuia la informatii de natura comerciala; d. trimiterea de newslettere periodice, in format exclusiv electronic; e. contactarea acestuia, la cererea sa voluntara; f. contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
 2. Pentru transmiterea datelor, Codul Numeric Personal este obligatoriu numai pentru Clientii persoane impozabile in sensul Codului Fiscal art. 155 lit. f).
 3. Prin accesarea site-ului, fiecare Utilizator sau Client si-a exprimat consimtamantul ca Optimum Medical sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

VI. Prelucrarea datelor

 1. Oricare Utilizator sau Client, are dreptul de a obtine de la Optimum Medical, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta.
 2. Oricare Utilizator sau Client are dreptul de a obtine de la Optimum Medical, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:a. dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte; b. dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii; c. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
 3. Oricare Utilizator sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata Optimum Medical nu va mai prelucra datele in cauza.
 4. De asemenea, oricare Utilizator sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele Optimum Medical sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.
 5. Orice drept susmentionat, recunoscut Utilizatorului sau Clientului prin lege, poate fi excercitat de acesta prin solicitarea informatiilor prevazute mai sus, printr-o cerere adresata Optimum Medical, intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informaţiile sa-i fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.
 6. Optimum Medical va comunica informatiile solicitate, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate conform art. I 1.
 7. Optimum Medical poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre Optimum Medical pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale Regulamentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Utilizatorului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea Optimum Medical si/sau al eventualilor terti cu care Optimum Medical are contracte de parteneriat in acel moment.
 8. Politica de confidentialitate Optimum Medical se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Utilizator exclusiv pe site. Optimum Medical nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.
 9. Optimum Medical se obliga ca datele colectate ale Clientului/ Utilizatorului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Utilizatorului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.
 10. Exceptie de la prevederile art.I 6 va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.
 11. Optimum Medical garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.
 12. Optimum Medical nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.

VII. Livrare si Transport

 1. Livrarea catre Client a produselor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid.
 2. Livrarile se vor efectua, in medie, in aproximativ 72 ore din momentul primirii comenzii din partea clientului, in limita stocului disponibil. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, Optimum Medical va informa Clientul telefonic sau prin E-mail, fara nicio obligatie ulterioara a Optimum Medical fata de Client si fara ca acesta (Clientul) sa poata pretinde Optimum Medical daune-interese.
 3. Clientul poate renunta la comanda, in scris, doar in cazul comenzilor de stoc.
 4. Pentru comenzile speciale, Optimum Medical va percepe clientului un avans de garantare a bonitatii sub forma de garantie comerciala, stabilit de comun acord cu clientul, si consemnat prin emiterea unei facturi avans marfa catre acesta.
 5. In eventualitatea in care plata a fost efectuata inainte de data livrarii produsului/ produselor comandat(e), sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de 30 de zile, exceptand situatiile conform art. J4.

VIII. Conditii de Retur

 1. Dreptul de retragere / retur se aplica numai cumparatorilor persoane fizice. Cumparatorii care utilizeaza produsele in scop profesional, societati comerciale, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale sau altele asemanatoare nu beneficiaza de acest drept.
 2. Returul produselor poate fi solicitat in scris pe e-mail in termen de 14 zile conform art.9 alin.1 din OUG 34/2014.
 3. Rambursul contravalorii marfurilor rambursate se vor returna prin transfer bancar intr-un cont indicat de catre client in solicitarea de retur in termen de 15 zile calendaristice.
 4. Produsele care sunt susceptibile de deteriorare sau expirare rapida cum ar fi Dezinfectantii, Gelurile de orice tip, Firele de sutura, Vacutainerele, si orice alt produs care necesita o temperatura controloata, pentru aceste tipuri de produse nu exista un drept de retragere conform art. 16 din OUG 34/2014.
 5. Produsele livrate pe comanda, pentru care s-a perceput un avans anterior sau pentru produsele cu indicatia "produs la comanda" nu exista un drept de retragere.
 6. NU se accepta retur pentru comenzile pentru persoane juridice.

IX. Calitate si Garantii

 1. Fiecare produs comercializat de Optimum Medical beneficiaza de declaratie de conformitate. Detalii clare despre trasaturile caracteristice ale fiecarui produs sunt furnizate in pagina de prezentare a acestuia. Informații cu privire la termenii si condițiile de garanție Optimum Medical, si instrucțiunile de utilizare a diferitelor tipuri de produse sunt predate Clientului sub forma unei brosuri introdusa in fiecare colet.
 2. Niciun Utilizator/Client nu poate solicita o garanție extinsa, in alți termeni si alte condiții si/sau o garantie valida pentru un termen mai lung decat cel prevazut in documentele mentionate in prezentul articol.
 3. Garanția oferita de Optimum Medical este emisa in conformitate cu legislația in vigoare si se bazeaza pe obținerea documentelor justificative pentru calitatea/durata de utilizare a produselor comercializate, respectiv, certificate de autenticitate si/sau de conformitate, obtinute direct de la producator si/sau distribuitorii autorizați ai producatorului.

X. Frauda

 1. Optimum Medical nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.
 2. Clientul / Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
 3. Optimum Medical declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Optimum Medical.
 4. Clientul sau Utilizatorul va informa Optimum Medical asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
 5. Optimum Medical nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.
 6. Comunicarile realizate de catre Optimum Medical prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

XI. Limitare de responsabilitate

 1. Optimum Medical nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Utilizator/Client care utilizeaza Siteul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.
 2. In cazul in care un Utilizator/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre Optimum Medical violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii Optimum Medical, conform detaliilor de contact, astfel incat Optimum Medical sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
 3. Optimum Medical nu garanteaza Utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu.
 4. Optimum Medical nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
 5. Optimum Medical este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Optimum Medical, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.

XII. Forta majora si Cazul fortuit

 1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
 2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
 3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
 4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

XIII. Litigii

 1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre Optimum Medical Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile "Termeni si conditii".
 2. Orice disputa cu referire la prezentul Regulament Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Utilizator/Client si Optimum Medical se va rezolva mai intai pe cale amiabila.
 3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Utilizator si Optimum Medical sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.
 4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
 5. Prezentul Regulament a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

XIV. Dispozitii finale

 1. Optimum Medical isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.
 2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, Optimum Medical nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.
 3. Optimum Medical isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

XV. Feedback si Contact

 1. Optimum Medical publica pe site datele complete de identificare si contactare de catre Client sau Utilizator.
 2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizator sau Clientul permite Optimum Medical sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.
 3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Optimum Medical de a contacta Utilizatorul sau Clientul.
 4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Optimum Medical se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si Optimum Medical, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea Optimum Medical in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.
 5. Optimum Medical isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

In cazul in care exista intrebari sau sugestii in legatura cu Optimum Medical, va rugam sa ne contactati la numarului de telefon +40(751)513.563, de Luni pana Vineri, program 09:00-18:00, sau prin email la contact@optimum-medical.ro. Orice comentarii, intrebari, feedback, idei, sugestii sau alte comunicari sau informatii despre sau referitoare la site-ul optimum-medical.ro, functionalitatea sau imbunatatirea acestuia vor ramane proprietatea Optimum Medical SRL. © Ultima modificare: 21.06.2015

Copyright © 2015-2023 OPTIMUM MEDICAL SRL, Toate drepturile rezervate.