Iodine T solutie cutanată 1000 ml

Cod produs
IODINE-T
Info Stoc: Produs de stoc
Termen livrare: 1-3 zile lucratoare

Info: Pretul afisat este pe flacon.

Soluţie cutanată

43,89 Lei

  Iodine T solutie cutanată 1000 ml

   

  Compoziţie:

  1 ml soluţie cutanată conţine iod povidonă 100 mg (corespunzător la iod activ 10 mg) şi excipienți: glicerol, macrogol 400, acid citricmonohidrat, fosfat disodic, hidroxid de sodiu, apă purificată. Grupa farmacoterapeutică: produse dermatologice, antiseptice şi dezinfectante, produse ce conţin iod.

   

  Indicaţii terapeutice:

  Dezinfecţie preoperatorie a tegumentelor şi mucoaselor. Asepsia plăgilor superficiale, inclusiv a arsurilor tegumentare. Adjuvant în infecţii bacteriene şi fungice cutanate şi mucoase sau susceptibile la suprainfecţii. Iodina nu sterilizează tegumentele, doar reduce temporar numărul de microorganisme.

   

  Contraindicaţii:

  - hipersensibilitate la povidonă sau la oricare dintre excipienţi;

  - antecedente de intoleranţă la iod;

  - nou-născuţi;

  - utilizare prelungită în trimestrele II şi III de sarcină şi în timpul perioadei de alăptare;

  - afecţiuni tiroidiene (hipertiroidism, adenom tiroidian).

   

  Precauţii:

  Datorită absorbţiei cutanate a iodului, se va evita administrarea repetată şi prelungită care poate determina efecte sistemice; apariţia efectelor sistemice este favorizată de: utilizarea soluţiei pe suprafeţe mari, sub pansament ocluziv, pe tegumente lezate (în special cu arsuri), pe mucoase sau tegumente la prematur sau nou-născut (în funcţie de raportul suprafaţă/greutate corporală şi de efectul ocluziv al scutecului).

   

  Interacţiuni:

  Sunt posibile interacţiuni prin antagonism sau inactivare, de aceea, se va evita utilizarea simultană sau succesivă a mai multor antiseptice.

  Iodul absorbit sistemic poate interfera cu testele funcţiei tiroidiene.

  Ţinând cont de incompatibilităţile iodului, nu se va utiliza simultan cu medicamente care conţin mercur.

   

  Atenţionări speciale:

  Sunt necesare precauţii speciale în cazul aplicării repetate pe leziuni cutanate la pacienţii cu insuficienţă renală, în special la cei cu arsuri întinse.

  Dacă este absolutnecesară utilizarea la copii cu vârsta sub 30 luni, atunci soluţia se va aplica pe suprafeţe mici, iar apoi se va spăla cu apă sterilă.

   

  Sarcina şi alăptarea:

  Deoarece iodul absorbit poate traversa bariera feto-placentară, se recomandă evitarea utilizării Iodina în primul trimestru de sarcină şi este contraindicatăutilizarea prelungită în trimestrele II şi III de sarcină. Administrarea prelungită a medicamentului sau folosirea în apropierea nasterii produc o absorbţie semnificativă a iodului, cu toxicitate fetală: hipotiroidie sau guşă neonatală.

  Administrarea de Iodina estecontraindicată în timpul alăptării, deoarece iodulabsorbit se excretă în laptele matern.

  Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje Iodina nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

   

  Doze şi mod de administrare:

  Iodine T se aplică fie ca atare, fie diluată, în funcţie de indicaţia terapeutică şi zona afectată:

  - aplicarea Iodine T ca atare, prin tamponare, pentru dezinfecţia pielii intacte (soluţia cutanată se lasă să acţioneze timp de 1 - 2 minute), precum şi în caz de arsuri minore şi infecţii cutanate (soluţia se aplică de 3 - 4 ori pe zi, până la dispariţia simptomelor);

  -aplicarea Iodine T în diluţie 10% (cu apă distilată sau soluţie salină izotonă) pentru spălarea plăgilor şi în diluţie 2% (cu soluţie salină izotonă) pentru irigarea plăgilor. Diluarea soluţiei cutanate se va efectua numai înainte de utilizare.

   

  Reacţii adverse:

  Datorită absorbţiei cutanate a iodului, administrarea repetată şi prelungită pe suprafeţe tegumentare

  întinse, intacte sau afectate poate determina efecte sistemice, inclusiv afectarea tiroidei, în special la prematuri, sugari şi pacienţi cu arsuri întinse.

  La nivelul mucoaselor şi ţesuturilor profunde pot să apară reacţii cutanate locale: dermatite caustice, eczeme de contact.

  Este posibilă apariţia hipersensibilităţii la iod.

   

  Supradozaj:

  Administrarea orală accidentală masivă poate determina intoxicaţie gravă. În acest caz, se recomandă internare de urgenţă, tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale.

   

  Păstrare:

  A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

  A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

  A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

   

  *Produsele sunt ambalate si etichetate conform EU-MDD (EU Medical Device Directive) cu numele si adresa producatorului, denumirea si codul produsului, cantitate, numar lot, data fabricatiei, data expirarii, tara de origine, dimensiuni.

   

  Magazinul online Optimum Medical pune la dispozitia clientilor sai o gama de produse special conceputa astfel incat sa asigure toate consumabilele medicale necesare medicilor in desfasurarea activitatii medicale, la cele mai bune preturi, oferta fiind completata, bineinteles, de consiliere tehnica specializata.

  Evaluari & Recenzii

  Fii primul care lasa o recenzie

  Evaluari & Recenzii

  Fii primul care lasa o recenzie

  Produse similare
  Copyright © 2015-2023 OPTIMUM MEDICAL SRL, Toate drepturile rezervate.